Nicasius te Heeze

Nicasius te Heeze

Project: nieuwbouw woonzorgcentrum Nicasius te Heeze
Opdrachtgever: BO2 Architecten
Projectjaar: 2011 - 2013


In een goede samenwerking met de architect van BO2 Architecten, Ralphf van Gendt, hebben wij het complete tekenwerk voor  woonzorgcentrum Nicasius te Heeze uitgetekend vanaf het schetsontwerp van de architect tot het definitieve ontwerp, de bouwaanvraagtekeningen, de aanbesteding tekeningen en de uitvoeringtekeningen.


Woonzorgcentrum Nicasius heeft een zorgfunctie en is gericht op kleinschalig wonen voor ouderen met een dementie. De begane grond biedt plaats aan 49 cliënten in de 7 groepswoningen. Iedere groepswoning heeft een sfeervolle woonkamer met open keuken en een eigen terras, grenzend aan de binnentuin. Op de eerste etage zijn 22 zorgappartementen gesitueerd . De nieuwbouw is verder voorzien van een stilteruimte, een kapsalon, een fysioruimte met bijbehorende spreek- en behandelkamers en een riante binnentuin, waar onder andere een volière geplaatst gaat worden.
 

In het project is rekening gehouden met mogelijke huisvestingsvragen die in de toekomst gaan komen, zo kan het gebouw op een relatief eenvoudige wijze omgebouwd worden voor een andere doelgroep. Daarnaast is het project, op verzoek van de gemeente, voorzien van vleermuiskasten.
 

 

© Bouwkundig tekenbureau Seerden