Stefan Staal


Stefan is via de VBO en MBO in 2006 afgestudeerd aan de Hogeschool Avans te ‘s-Hertogenbosch, afdeling bouwkunde, Bachelor of Build Environment. Daarna is hij circa 5 jaar werkzaam geweest bij een architectenbureau in Eindhoven als bouwkundig tekenaar en  tevens maakte hij bouwbesluittoetsen en EPG-berekeningen.

Sinds oktober 2011 is Stefan werkzaam bij Bouwkundig Tekenbureau Seerden B.V. Hier is hij bouwkundig tekenaar die zijn eigen projecten uitwerkt. Naast het bouwkundige tekenwerk maakt Stefan ook bouwbesluit-rapportages, EPG-berekeningen en technische omschrijvingen. Voor collega´s en opdrachtgevers is hij tevens aanspreekpunt en adviseur met betrekking tot de brandveiligheid. Dit loopt uiteen van toetsen aan de regels omtrent de brandveiligheid uit het bouwbesluit, overslagberekeningen en het maken van NEN6060-rapportage voor grote brandcompartimenten met o.a. vuurlastberekeningen en het opstellen van ontruimingsplannen.

Door zijn brede scala aan kennis op diverse vlakken kan hij, in samenwerking met zijn collega´s, snel schakelen waardoor op een relatief korte termijn een bouwkundig plan uitgewerkt kan worden van ontwerp tot aanvraag voor een omgevingsvergunning.